Pristatyta kultinio Lancer Evolution modelio versija

mitsubishiLancerEvolution

„Mitsubishi Motors“ kompanija oficialiai pristatė greičiausią ir galingiausią kultinio Lancer Evolution modelio versiją. FQ-400 pavadinta modifikacija išsiskiria šiek tiek pakeistu kėbulo dizainu, galingesniu varikliu ir stulbinamu pagreičiu: iki 100 km/h greičio Lancer Evolution FQ-400 įsibėgėja vos per 3,8 s. Automobilyje montuojamas 2,0 l darbinio tūrio variklis su turbokompresoriumi ir tarpiniu oro aušintuvu. Maksimali jo galia siekia 403 AG, o sukimo momentas – net 525 Nm.

Toks agregatas leidžia sportiniam automobiliui įsibėgėti iki maksimalaus 250 km/h greičio, apriboto elektronikos. Kaip ir įprastose Lancer Evolution versijose, naujajame FQ-400 montuojamos sistemos, užtikrinančios nepriekaištingą automobilio elgesį esant sudėtingiausioms situacijoms.

Ant vairo sumontuotu jungikliu vairuotojas gali nustatyti vieną iš trijų (asfalto, žvyro ar sniego) kelio dangų režimą, o automobilis, atsižvelgdamas į šiuos nustatymus, pats automatiškai kontroliuoja optimalų ratų sukibimą su kelio danga. Naujasis Lancer Evolution FQ-400 kol kas bus parduodamas tik Didžiojoje Britanijoje.