Prabangos bei stulbinančio dizaino šedevras – naujasis „BMW X7“

Prabangūs automobiliai visuomet žavi ne tik išskirtiniu dizainu, tačiau ir moderniais technologiniais sprendimais, leidžiančiais keliones paversti patogesnėmis. Šiomis dienomis prabangių bei Premium klasės segmentui priklausančių automobilių yra daugybė, o tai verčia gamintojus gaminti vis kokybiškesnes ir patogesnes transporto priemones.

„BMW“ gamintojo automobiliai daugeliui asocijuojasi su prabanga ir Premium klase net ir kalbant apie įprastus geresnės komplektacijos penktos serijos „BMW automobilius. Tiesa, „penktukai“ iš tiesų leidžia pajusti puikius vairavimo įspūdžius ir tikrą komfortą, tačiau būkime atviri – iki tikros prabangos jiems dar toli.

Patogumas ir saugumas

Tikru aukštos klasės „BMW“ flagmanu neseniai tapo 2018 metais gaminti pradėtas „BMW X7“ modelis. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog tokią gausybę modernių technologijų yra sunku įsivaizduoti viename automobilyje, tačiau „BMW“ inžinieriams tai tėra vieni juokai. Kaip ir dauguma kitų ypač prabangių automobilių, „BMW X7“ taip pat turi visas pagrindines saugos ir patogių kelionių sistemas, įskaitant automatinį kelio linijų sekimą, stebėjimo kameras, aklosios zonos stebėjimo technologiją, automatinio stabdymo sistemą ir dar daugiau.

Nors išorėje „BMW X7“ atrodo elegantiškai bei didingai, panašu, jog gamintojas nepamiršo ir automobilio vidaus. Šio visureigio viduje esančios apdailos dalys yra gaminamos iš aukščiausios įmanomos kokybės medžiagų, padedančių aiškiau suprasti tikrąją Premium klasės reikšmę. Džiugina ir tai, medžiagų kokybė nėra vienintelis rodiklis, leidžiantis suprasti apie automobilio sukuriamą patogumą. Pavyzdžiui, šiuose visureigiuose esančios komfort sedynės turi įdiegtą nugaros masažo funkciją, kurios dėka tiek vairuotojas, tiek ir keleiviai gali lengviau atsipalaiduoti bei pasimėgauti kelione.

Viena geriausių „BMW X7“ automobilio savybių – be galo talpus automobilio salonas, kuriame gali paprastai tilpti net 7 asmenys. Automobilio gale yra sumontuotos papildomos sėdynės, kurias atlenkus įprastas visureigis tampa draugus ar šeimos narius galinčiu vežti limuzinu.

Ypač didelį dėmesį gamintojas skyrė „BMW X7“ modelio važiuoklei, kuri geba sugerti net ir menkiausia kelio nelygumą bei priversti vairuotoją pajusti begalinį minkštumą. Minkšta važiuoklė yra svarbus komforto faktorius ne tik bekelėje, tačiau ir mieste. Būtent čia neretai pasitaiko mažesnių kelio nelygumų, kuriuos tenka įveikti didesniais greičiais. „BMW X7“ važiuoklė tokių nelygumų sukeltas vibracijas sugeria bei praktiškai neperduoda jų vairuotojui ar keleiviams. „xDrive“ keturių varomų ratų sistema – dar vienas privalumas, kurį suteikia šis milžiniškas visureigis. Didelių ratų, aukštos važiuoklės ir keturių varomųjų ratų sistema padeda įveikti net ir tikrai sunkiai pravažiuojamas kelio dalis kelyje ar už jo ribų.

Vis dėlto milžiniškas automobilio kėbulas turi ir kelis trūkumus, tokius kaip prasta aerodinamika bei didelis svoris. Nepaisant didelio, net 2,5 tonas siekiančio automobilio svorio, šis geba 100 km/h greitį pasiekti per kiek daugiau nei 4 sekundes, jeigu automobilyje yra įmontuotas dvi turbinas turintis 4.4 litro V8 dyzelinis motoras. Toks variklis į „BMW X7“ modelius buvo pradėtas montuoti nuo 2019 metų. Iki tol ypač populiariu buvo laikomas kiek mažiau galios turintis šešių cilindrų bei trijų litrų darbinio tūrio dyzelinis variklis.

Kartais nutinka atvejų, kuomet net ir pačios kokybiškiausios dalys sugenda, todėl jas tenka keisti visiškai naujomis. „AVKParts“ automobilių dalių parduotuvėje dirbantys specialistai visuomet padės išsirinkti reikiamą dalį bei suteikti visą reikiamą informaciją. Rasti bei įsigyti dalis patogiai galima štai čia: https://www.avkparts.lt/bmw-dalys/