Į Lietuvą atkeliauja naujasis Suzuki Alto

Suzuki_alto

Naujasis Suzuki Alto atkeliauja į rinką kaip tik reikiamu laiku. Šiuo metu yra labai daug taupančiųjų, todėl pardavimo sėkmės formulė – mažas, praktiškas ir, žinoma, pigus automobilis.

Senasis VW Polo? Išparduota! Fiat Panda? Trokštamas kaip niekada. Opel Agila? Šiuo metu gamyba pristabdyta ir, atrodo, tai tęsis iki Kalėdų. Dėl nepaprastai didelių kompensacijų (Vokietijoje siekiančių net 2500 eurų), praktiški pigūs automobiliai Europoje perkami kaip niekada gerai.

Praėjusį rudenį Paryžiaus automobilių parodoje pristatyta penktoji Suzuki Alto modelio karta. Indijoje, Manesaro mieste, įsikūrusioje “Maruti Suzuki India” gamykloje gaminamas japonas Europoje parduodamas be vargo. Na, o Lietuvoje mažų automobilių paklausa didėja labai palengva, taigi ir Alto sėkmė abejotina.

Dizainas, komfortas ir praktiškumas

Sportiškos išvaizdos Alto – miesto automobilis. Aptakūs kontūrai su išraiškingomis linijomis suteikia automobilio dizainui elegancijos. Jis puikiai atitinka europietišką skonį, o tik 870 kg svoris užtikrina degalų ekonomiškumą. Šiame nedideliame modelyje (ilgis 3500 mm, plotis 1600 mm, aukštis 1470 mm) yra pakankamai komforto ir patogumų.

Pradedant nuo GL įrangos lygio, į Alto komplektą įeina oro kondicionierius, garso sistema su MP3 jungtimi, Elektra valdomi priekiniai langai ir centrinis durų užraktas su nuotoliniu valdymu. Nors salone daugiausiai vietos priekyje, automobiliu gali važiuoti keturi suaugusieji. Salone gausu dėtuvių smulkiems daiktams susidėti. Bagažinę galima padidinti nulenkiant galinių sėdynių atlošus. Viduje pakankamai erdvu, tačiau labai nejauku. Sintetinis kvapas, pigiai atrodančios medžiagos, kietos galvų atramos – niekas nedžiugina.

Vienas variklis

Naujasis Alto varomas 1,0 litro trijų cilindrų, 68 AG benzininiu varikliu, kuris buvo pristatytas su Splash modeliu. Tai lengvas ir kompaktiškas agregatas, atitinkantis “Euro 5” reikalavimus, jo sukimo momentas 90 Nm. Tokiais duomenimis, atrodo, nieko nenustebinsi, bet dėl mažo svorio Suzuki Alto važiuoja dinamiškai ir teikia daug malonumo vairuotojui.

Vidutinės degalų sąnaudos tik 4,4 l/100 km, o CO2 dujų išmetama tik 103 g/km. Į Alto montuojama penkių pavarų mechaninė greičių dėžė. Ji neblogai suderinta su varikliu ir labai tinka permainingam bei judriam važinėjimui miesto spūstyse. Alto apsisukimo spindulys 4,5 m, tad juo nesunku manevruoti net mažiausiose stovėjimo aikštelėse.

Naujojo Suzuki Alto kaina prasideda nuo 28 800 litų. Jam suteikiama trejų metų arba 100 000 km garantija ir 12 metų garantija nuo korozijos sukeltų defektų.

 Vitoldas Milius