Ką tik pasirodė BMW High Security

Ką tik pasirodė naujasis 7-os serijos BMW High Security. Vokiečiai išleido dvi šio modelio versijas: pirmoji – 750Li 4.4 l V8 407 AG, antroji – 760Li 6.0 l V12 544 AG. Abu modeliai yra vieninteliai tokie pasaulyje, įskaitant ir jų langų partiją su saugos serija VR7, skirta šarvuotiems automobiliams. VR7 reiška, kad naujasis automobilis atsispiria įvairiems ginklams ir net sprogstamosioms medžiagoms. Kėbulas BMW pakelia į dar aukštesnį – VR9 saugumo lygmenį. Didžiausias šio automobilio pranašumas yra tai, kad jis faktiškai neišsiskiria iš kitų 7 serijos modelių.

Per 6,2 sekundes – 100 km/h greitis

“Bavarijos šarvuotis” 100 km/h greitį išvysto per 6,2 sekundes. Taip yra dėl per didelio svorio, kurį sudaro dvisluoksnis specialus metalas ir 6 centimetrų storio apsauginis stiklas su polikarbonato sluoksniu, apsaugančiu saloną nuo užpuolimo. Ypatingas dėmesys skiriamas durų ir langų sandarumui. Grindys sustiprintos specialiais lankais. Važiuoklė ir stabdžių sistema pritaikyta dideliam svoriui ir pakitusiai apkrovai – ir visa tai nesumažina nei komforto, nei prabangos. Taip pat nuo to nenukenčia ir manevringumas bei įsibėgėjimas: dėl viršsvorio 750 Li 100 km greitį pasiekia per 7,9 sekundes, o 760Li iki tokio greičio įsibėgėti reikia 6,2 sekundžių. Palyginus su nešarvuotomis versijomis tai yra tik dviejomis sekundėmis daugiau. Abu modeliai apsiriboja 250 km/h greičiu.

Hermetinė apsauga nuo dujų atakos

Dar viena High Security savybė – per Intercom sistemą, nepravėrus nei durų, nei langų, galima susisiekti su žmonėmis, stovinčiais šalia automobilio. Signalizacija, gaisrinė sistema su temperatūros davikliais šalia variklio ir po automobiliu, dujų davikliai – visa tai yra specialiųjų priedų sąraše. Dujų atakos metu, automobilio langai hermetizuojami nuo išorės oro, keleiviams iš karto yra tiekiamas šviežias oras. Valdžios organams, diplomatams, BMW siūlo vėliavas, garsiakalbį, erdvę šautuvams susidėti, mėlyną žiburėlį, sireną ir kt. Paragauti šių važiavimo malonumų, deja, gali ne kiekvienas. Mat automobilio kainuoja  svyruoja tarp 400 ir 450 tūkst. eurų (1,4 mln. Lt).