Pasirodė nauja „Dunlop“ padanga

„Dunlop“ žieminę padangą „Graspic DS-2“ keičia naujas padangos modelis – „Dunlop Graspic DS-3“. Naujoji padanga savo pirmtakę lenkia savybėmis ant apledėjusių kelių žiemą ir užtikrina geresnį sukibimą bei valdymą ant sniego ir sausos kelio dangos, rašoma pranešime spaudai.

„Dunlop“ sukūrė naujovišką gumos mišinį, armuotą stiklo pluoštu, kuris dar labiau pagerina sukibimą su apledėjusiu paviršiumi. Kiekvienoje naujoje padangoje yra 12 milijonų stiklo plaušelių, kurie įkimba į ledo paviršių lyg nagai.

padanga1_10_09

Naujosios „Dunlop“ padangos protektoriaus paviršius yra trijų zonų. Stabilumas važiuojant tiesiai ir valdymas patobulinti padarius protektoriaus krašto blokus standesnius nei centro blokai. Mažesnis centrinės protektoriaus srities nei krašto blokų standumas lemia geresnes padangos savybes ant sniego, todėl važiavimas yra saugesnis. Trečiojo protektoriaus rašto pačiame padangos centre paskirtis – pagerinti valdymą kelyje.

Taip pat pritaikytas dar vienas naujoviškas sprendimas – įpjovų metodas MIURA, kuris gaminant „Dunlop Graspic DS-3“ padangas panaudotas pirmą kartą. Įpjovos yra zigzaginės formos – taip išvengiama rašto blokų linkimo ir optimizuotas blokų standumas visomis kelio dangos sąlygomis, užtikrinant geresnį stabilumą ir išvengiant netolygaus dėvėjimosi.

padanga2_10_09

www.auto-bild.lt