120 tūkst. Lt kainavęs „Audi S3 1,8T Quattro“ tiuningas

Pagrindine

Kaunas diktuoja tiuningo madas. Latvis, neradęs tinkamų dirbtuvių savo šalyje, Audi S3 patikėjo kauniečių išmonei. Automobilį kūrė kauniečiai V.Vaitkus, G.Sakalauskas ir A. Bertašius.

Prie 1999 m. pagamintos Audi S3 Gražvydas su draugu Vygintu Vaitkumi padirbėjo iš peties. Net pusę metų. Vien kėbulo perdarymas truko 3 mėnesius, dar 2 mėnesius – dažymas.
Po apsilankymo dirbtuvėse Audi pasipuošė naujos formos priekiniu ir galiniu buferiais, nauju bagažinės bei įmantriai atidaromu variklio dangčiais. Ant jos “kupros” buvo užkeltas gaubtas, įtaisyti prašmatnūs slenksčiai ir įmontuotos naujos formos priekinės lempos.

“Savininkas yra sportinio šaudymo meistras. Todėl automobilio šonus papuošėme iškiliomis linijomis, primenančiomis skrendančias kulkas”, – pasakojo Gražvydas.
Tai pat meistrai pasirūpino Audi S3 “apavu” – įtaisė specialiai Amerikoje pagamintus R20 (20 colių) lengvo lydinio ratlankius su sportinėmis padangomis, įmontavo sportinius “Brembo” stabdžių diskus su keraminėmis stabdžių trinkelėmis. Nepamiršo ir automobilio “balso”: išmetimo sistemą apgaubė plienu, o salone įtaisė garsą reguliuojantį mygtuką.

[imagebrowser id=69]

“Sunkiausia buvo beveik vien iš plastiko sukurti mašinos išorę. Tačiau dabar, jei automobilis patirtų avariją, remontuoti jį būtų paprasčiau – plastiko formas atstatyti yra daug lengviau”, – sakė Gražvydas.

Saloną reikėtų tobulinti

Nepamirštas liko ir Audi salonas. Perdarytas priekinis prietaisų skydelis, įmontuotas naujas sportinio stiliaus vairas, elektra valdomos ir šildomos sėdynės, garso izoliacija, patamsinti langai. Pasak meistrų, garso aparatūra nėra šio automobilio stiprioji pusė – užsakovas pageidavo mėgautis variklio garsu.
G.Sakalauskas sako, kad automobilio puošyba – nesibaigiantis procesas. Anot jo, visada rasite ką tobulinti, pavyzdžiui, šiai Audi S3 dar reikėtų dailinti saloną.
Automobilio išvaizda dabar užsakovui patinka. “Tik atvažiuok į miestą – iš karto subėga būrys žmonių. Vairuojant tokią mašiną neįmanoma likti nepastebėtam. Tačiau ji skirta ne kiekvienai dienai – tai žaisliukas savaitgaliui”, – pasakojo Audi S3 kūrėjai.

Foto: beveik 120 tūkst Lt. Tiek kainavo šios “audinės” tiuningas

Mindaugas Malinauskas

10_numeris
Foto: valstybinis automobilio numeris dabar tvirtinamas žemiau


www.auto-bild.lt