Bus elektra varomas krovininis automobilis

„Nissan Motor Co.“ atskleidė eskizą elektra varomo krovininio automobilio, kuris bus kuriamas ant naujai išleisto NV200 bazės, rašoma pranešime.

Nebrangus, universalus automobilis leis greitosios pagalbos vairuotojams įvažiuoti tiesiai į ligoninę, krovininiams ar taksi automobiliams į zonas, kuriose bus apribotos CO2 emisijos (pvz., Vilniaus senamiestis).

Šis automobilis yra vienas iš keturių elektrinių Nissan automobilių, kurie bus gaminami netolimoje ateityje. 2009-ųjų Tokijo automobilių parodoje, Carlosas Ghosnas, „Nissan“ prezidentas, sakė, kad LEAF – pirmą pasaulyje įperkamą elekta varomą automobilį – pradės tiekti 2010 metų pabaigoje Japonijos, JAV ir Europos rinkoms, o masinėje prekyboje automobilis pasirodys iki 2012 metų.

Parodos metu, Ghosnas taip pat paskelbė apie planus išleisti kompaktišką, keturių sėdimų vietų, elektra varomą Infiniti automobilį, bei motociklą imituojantį LandGlider, kuriame bus suderinta geriausios dviem ir keturias ratais varomų transporto priemonių savybės.

tms

www.auto-bild.lt