„Dragų“ žvėris startuoja iš Kauno

pagrind

Foto: Kauno bendrovė „Automoderna“ sukūrė ir įrengė šio automobilio saloną. Iš 1937 m. pagaminto Ford kėbulo nepakeistas liko tik variklio rėmas. Visa kita perdaryta Norvegijoje

Nori laimėti „dragų“ lenktynes? Įsigyk šį Ford Hotroad „, – sako mašinos savininkas norvegas.

Įlipęs į Ford Hotroad vidų jautiesi nesaugus. Net ir sportinės sėdynės su ypač tvirtais saugos diržais atrodo it šiaudinės. Mat siaubą kelią labai galingas, pagal specialų užsakymą pagamintas variklis.

Senuko galinius ratus suka 5,7 l darbinio tūrio variklis. Nenuostabu, kad 100 km/h greitį automobilis pasiekia vos per 4 sekundes. Jis – vadinamajam dragui skirtas monstras.

„Kiek variklis naudoja kuro, nežinau. Tik pripili benzino, vos padirba, ir jau nėra. Sakau teisybę, ryja jį it išbadėjęs žvėris. Iš tikro su tokia mašina važiuojama tik “drago” varžybose“, – pasakoja Audrius Vyšniauskas, bendrovės „Automoderna“ direktoriaus pavaduotojas.

Ši vadinamojo tiuningo bendrovė sukūrė ir įrengė Ford Hotroad automobilio saloną. Jame jautiesi kaip vienuolyne – jokios prabangos, juo labiau nereikalingų valdymo įtaisų. Elektriniai langų kėlikliai, durų atidarymo mygtukai, tachometras, prietaisų skydelis, dviejų laipsnių automatinė greičių dėžė, rankinis stabdys ir dviem padėtimis reguliuojamas vairas. Ir tai viskas! Net automagnetolos nėra. Šaltoka ir truputėlį baugu.

Nieko nuostabaus. Juk šio automobilio stichija – “drago” trasa, kur reikalingas „nerealus“ startas ir piktoka išvaizda… varžovui įbauginti. Net ir valytuvai nereikalingi. Jų nerasite nei Ford Hotroad priekyje, nei gale. Šio žvėries savininkui svarbiausia – greitis!
M.Malinauskas

[imagebrowser id=53]