Įbrėžimus atstatanti dažų danga – ir telefonuose

„Nissan Motor Co.“ šiandien pranešė, kad Nissan “Scratch Shiled” dažų apsaugos technologijas leis naudoti „NTT DoCoMo, Inc.“ mobiliųjų telefonų gamintojui. Įbrėžimus atstatanti dažų danga yra naudojama keletoje Nissan ir Infiniti modelių, o pati technologija išrasta bendradarbiaujant su Tokijo universiteto ir „Advanced Softmaterials Inc.“ mokslininkais.

Atsitatanti dažų danga pirmą kartą pasaulyje pristatyta  2005 metų gruodį. Dažų danga atsistato po smulkių įbrėžimų per naktį arba per savaitę esant sudėtingesnėms oro sąlygoms. Ši pažangi dažų danga yra aptsparesnė už tradicinę, o taip pat ir ilgaamžiškesnė.

Šios unikalios savybės puikiai tinka ir mobiliesiems telefonams, kurie nuo dažno naudojimo susiraižo. „NTT DoCoMo, Inc.“ įsigys “Scratch Shield” licenciją savo gaminamiems mobiliesiems telefonams ir taip sukurs pridėtinę vertę savo klientams.

Nuo 2004 metų savo unikalioms technologijoms, kurios yra taikomos ne automobilių industrijoje, „Nissan“ išduoda licencijas. Tokių technologijų sąraše yra 360 laipsnių stebėjimo sistema bei tolimojo matymo infraraudonųjų spindulių sensorius. „Nissan“ toliau tęs savo tyrimus, kurs pažangias technologijas, reklamuos jas pasauliniu mąstu bei leis naudotis  savo pasiekimais ir kitoms indistrijos šakoms.

Video apie „Scratch Shield“:

<object style=“height: 344px; width: 425px“><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/tjtbg2VvpyU“><param name=“allowFullScreen“ value=“true“><param name=“allowScriptAccess“ value=“always“><embed src=“http://www.youtube.com/v/tjtbg2VvpyU“ type=“application/x-shockwave-flash“ allowfullscreen=“true“ allowScriptAccess=“always“ width=“425″ height=“344″></object>

www.auto-bild.lt