Ilgapirštis įkliuvo iš kart po vagystės

Lapkričio 19-ąją, apie 3 val. nakties, patrulių dėmesį patraukė Vilniaus g. namo kieme nuo automobilio su krepšiais atšokęs ir sprunkantis vyras. Pareigūnai bėglį pavijo ir sulaikė.

Paaiškėjo, kad šis ką tik apvogė kieme stovėjusią vienos uždarosios akcinės bendrovės transporto priemonę. Išdaužęs „VW Sharan“ galinių durelių stiklą, vyras pavogė du krepšius, kuriuose buvo supakuoti keturi moteriški paltai ir dėvėti moteriški kailiniai. Ilgapirštis pareigūnams įkliuvo, automobilio savininkams dar net nepajutus  vagystės ir nepranešus apie ją.

Sulaikytasis A. B. areštinėje atsidūrė, tepraleidęs vieną dieną laisvėje. Iš Alytaus pataisos namų, kur atliko bausmę už paskutinę savo vagystę, jis buvo paleistas lygtinai, dar neatlikus dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmės,  šių metų lapkričio 17 d. Vyras kalėjo už ypač brangaus konjako butelio, kainavusio per 600 litų, vagystę iš Vilniaus g. esančio prekybos centro „Iki“, įvykdytą šių metų sausį.

Šiaip šiaulietis daugiausiai „specializavosi“, vogdamas iš automobilių.  Vyras už vagystes iš viso yra teistas septynis  kartus. Vogti jį skatino priklausomybė narkotikams. A. B. už neteisėtą disponavimą jais yra teistas, o už jų vartojimą net keletą kartų baustas administracine tvarka.

www.auto-bild.lt
Šaltinis: Šiaulių aps. VPK