Keliuose – blogos eismo sąlygos

Naktį snigus beveik visoje Lietuvoje, stipriai pablogėjo eismo sąlygos krašto keliuose. Magistralinių, krašto ir rajoninių kelių dangos yra padengtos šlapiu sniegu, keliai slidūs. Lietuvos automobilių kelių direkcija perspėja, kad važiuoti būtina labai atsargiai.Važiuojant tokiomis sąlygomis reikėtų neskubėti, laikytis didesnio atstumo tarp automobilių bei nedaryti staigių manevrų.

Sinoptikai dar vakar panešė, kad prie Lietuvos priartėjo nauja sniego banga, todėl vakar vakare ir naktį snigo visoje Lietuvoje, išskyrus pajūrį.

Medikai pataria, kad atidžiai turėtų vaikščioti ir pėstieji. Dėl slidžių šaligatvių Vilniuje vakar susižeidė apie 20 žmonių. Daugiausia traumų patyrė vyresnio amžiaus žmonės, kuriems lūžo rankų ir kojų kaulai.

Vilniaus gatves tvarkanti bendrovė „Grinda“ sostinės senamiesčio gatves nuo snieo pradėjo valyti jau 1 val. nakties. Tvarkomi magistraliniai keliai bei didžiausius automobilių srautus patiriančios gatvės. Bendrovė direktorius A. Viliūnas užtikrino, kad visa technika yra paruošta darbui. Problemų kiltų tik tuomet, jei pradėtų snigti dienos metu. Tuomet visa technika turėtų judėti su bendru automobilių srautu, rašo „15 min“.

www.auto-bild.lt