Kilimėliai ar vonelės? Ką rinktis?

Po rudens darbų žvilgtelėję į automobilio vidų, susiimame už galvos – košmaras! Kaip pasiseks išvalyti visą purvą?

Ruošdamiesi sodo darbams arba namų remontui, tokių bėdų išvengsite pasirūpinę ir mašinos (ypač bagažinės) “amunicija“. Apsilankykite ne tik sodininkų ar statybinių medžiagų, bet ir automobilių detalių parduotuvėje. Pasidomėkite, koks kilimėlis ar bagažinės vonelė tiktų jūsų “arkliukui“. Pasirinkimas priklauso nuo to, ką joje gabensite ir kiek tam skirsite pinigų.

Parduotuvėse rasite priglundančiųjų vonelių ir universalių patiesalų, turinčių savų privalumų.
Tam tikros formos vonelės tvirtinamos bagažinėje. Jos užpildo ertmę taip, kad vonelė tiesiog tampa bagažinės… vidumi. Tačiau tokia įranga dažniausiai brangi.

Gerokai pigesnis sprendimas – paprasčiausia kilimo atraiža. Ja galima iškloti bagažinę. Kai ji visai susipurvins, atraižos išmesti nebus gaila. Juk jums svarbiausia, kad bagažinė liktų švari.

Lengvos priglundančios formos “vonelės“

Paprasta įdėti, lengva išimti. Sodininkams, kurie savaitgaliais savo automobilį paverčia nešuliniu “arkliuku“, ši priglundančios formos “vonelė“– geriausia išeitis. Privalumas: ji lanksti, taigi ją įdėti į bagažinę labai paprasta. Trūkumas: lygus pagrindas – viskas juo slidinėja. Išeitis: “vonelę“ galima iškloti kilimėliu, kurio paviršius grublėtas, t.y. neslidus.

[imagebrowser id=79]

Neslystantieji kilimėliai

■ Purvini aulinukai, žemėti gėlių vazonai ir pilnos vaisių ar daržovių dėžės. Dar sulytas šuo… Tik priglundančios formos kilimėlis gali apsaugoti bagažinę nuo purvo. Privalumas: grublėtas jo paviršius, neleidžiantis čiuožinėti dėžėms ar pirkinių krepšiams. Kilimėlis priglunda idealiai. Dėl puikios jo formos purvas nepatenka į tarpelius prie šoninių sienų, galinės sėdynės ar bagažinės dangčio. Trūkumas: žemoki šoniniai kraštai. Puikiai tiks daug keliaujančioms šeimoms.

Kiliminis patiesalas – praktiškiems ir taupiems

■ Bagažinė nebūtinai turi būti išklota brangiu guminiu kilimėliu. Jei joje nevežiojate skysčių, nereikia ir vandens nepraleidžiančios apsaugos. Pakanka nusipirkti kiliminės dangos atraižą (o gal namie turite seniai pabodusį kilimą?) ir ja iškloti bagažinės dugną. Tereiks pasidarbuoti aštriu peiliu, kuriuo ir išpjausite tinkamos formos patiesalą. Tai taupus būdas sausiems kroviniams vežioti. Kai jų nevešite, kiliminę dangą suvyniosite ir paliksite garaže.
Privalumas: pigu ir lengvai pritaikoma. Trūkumas: praleidžia vandenį.

www.auto-bild.lt