Kinijos automobilių paroda 2009: klonuojama ar kuriama?

[imagebrowser id=92]

Kinijos mieste Guangžou vietiniai automobilių gamintojai pristato savo naujausius modelius. Be abejonės hibridiniai ir elektromobiliai ir čia yra pagrindinė tema. Parodoje yra klonuotų Vakarų automobilių modelių, bet yra ir naujienų.

Kinijos vyriausybė automobilių pramonei iškėlė uždavinį – iki 2012-ųjų metų keliuose privalo važinėti pusę milijono eko-automobilių. Šalia dvylikos milijonų naujų automobilių, kurie pagaminami kasmet, pusė milijono atrodo lyg lašas jūroje. Tačiau, tai jau yra pradžia. Eko-automobiliai yra Kinijos ateitis.

Kinijos automobilių gamintojų asociacijos prezidentas Wang Xia tegia, kad „kopijavimo laikotarpis baigėsi. Pramonė susivokė, kad kopijos gadina įvaizdį. Ir kinai labiau mėgta originalą. Parodoje aiškiai tai matosi. Daugiau jokio kopijavimo, tik savi projektai“.

Milžinas pabudo

Tik šeši procentai visų Kinijos gyventojų turi nuosavą automobilį. 80 procentų kinų perka naujus automobilius, tik 60 kinų iš tūkstančio turi savo automobilį. „Tai stipriausiai auganti automobilių rinka pasaulyje“, – sako Alexandre Guirao, „Citroen China“ atstovas. Kitais žodžiais tariant – miegantis galiūnas ką tik pabudo.

ga11_24-1

www.auto-bild.lt