„Magna“ ir „Sberbankas“ reikalauja teisingumo

„Sberbankas“ ir „Magna“ dėl to, kad nutrūko „Opel“ markės pardavimo sandoris, pasiruošę bylinėtis su „General Motors“.  „Sberbankas“ teisme galėtų ginčyti patį atsisakymą nuo sandorio, o „Magna“ – reikalauti iš GM 100 milijonų eurų dydžio kompensacijos už patirtas išlaidas šiam sandoriui ruošti. Tuo tarpu GM teigia, kad jokių įsipareigojimų koncernas nepažeidė.

Juristų teigimu, ieškinio pateikimas priklauso nuo to, kaip buvo sudarytas suinteresuotų pusių memorandumas, t.y. ar jame buvo numatytos griežtos sąlygos, numatančios kompensacijos išmokėjimą, jei sandoris neįvyks vienai iš pusių jo atsisakius. Ekspertai tikina, kad iki realaus teisminio ginčo neturėtų būti prieita.  „Magna“ jau pareiškė, kad sutinka bendradarbiauti su GM, nepaisant, kad sandoris neįvyko.

Analitikų nuomone, GM ir „Magna“ susitarimo tikslas buvo ne „Opel“ pardavimas, o lobistinis noras pasiekti valstybinio finansavimo. Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad būtent GM yra atsakinga dėl kompanijos tolesnio gyvavimo. GM iki metų galo turi išmokėti 600 milijonų eurų, kuriuos yra skolinga Vokietijai, praneša „Аvtostat“.

www.auto-bild.lt