Prancūzai reikalauja pakeisti „Renault Zoe“ pavadinimą

renaul_zoe

Prancūzai protestuoja ne tik prieš savo šalies valdžios sprendimus, bet ir prieš nepatikusius automobilių pavadinimus. Juos papiktino naujojo „Renault“ elektromobilio pavadinimas moterišku pavadinimu Zoe. Pasirodo, Zoe vardas yra vienas populiariausių mergaičių vardų Prancūzijoje paskutiniuosius penkerius metus (17- vieta pagal populiarumą).

Zoe mergaites auginantys tėvai užvertė kompaniją skundais, reikalaudami pakeisti automobilio pavadinimą. Kai kurie net sukūrė internetines svetaines su peticijomis. Tėvai nenori, kad jų atžalų vardai asocijuotųsi su automobiliais.

Kompanijos atstovų manymu, nieko blogo automobilį vadinti moterišku vardu. „Zoe – vardas, aukštinantis moteriškumą, jaunystę, žaismingumą ir gyvybingumą“, – sakė „Renault“ kompanijos atstovas.

„Renault Zoe“ automobilio pavadinimas dar nėra galutinis. Tačiau kompanijos atstovų teigimu, jis greičiausiai toks ir liks.

Kompanijos atstovų teigimu, jie nėra pirmieji, kurie automobiliams duoda moteriškus vardus. 1902 m. vienas vokiečių verslininkas automobilį pavadino savo dukros Mercedes vardu. Dabar „Mercedes-Benz“ yra viena didžiausių pasaulio korporacijų.

www.auto-bild.lt
Šaltinis: timesonline.co.uk, auto.lenta.ru

Foto: gamintojo