Įvažiavimas į senamiestį nebus apmokestinamas?

Vilniaus valdžios projektas dėl įvažiavimo į senamiestį apmokestinimo nejuda taip sklandžiai, kaip tikėtasi. Prabilta, kad rinkliava kitų metų kovą nebus įvesta, rašo „Vilniaus diena“.

Sprendimai priklauso ne vien nuo savivaldybės. Įvažiavimo į senamiestį apmokestinimo projekto likimas yra Seimo rankose. Seimui priėmus tam tikras Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas, Vilniuje būtų sukurtos sąlygos rinkliavos įvedimui.

Pirmiausia Seimas turėtų sureguliuoti administracinių baudų sistemą. Pagal dabar galiojančius įstatymus, už KET pažeidimus baudžiamas automobilį vairavęs asmuo – tikrasis pažeidėjas.

Labai sunku atrasti pažeidimą padariusį vairuotoją, policininkams sunku jį išsikviesti, dėl to tik iš nedidelio procento pažeidėjų, kuriuos užfiksavo greičio matuokliai, išieškomos baudos.

Todėl siūloma bausti ne automobilio vairuotoją, o jo savininką. Jei ši pataisa nebus įvesta, įvažiavimas į senamiestį apmokestinimas praras prasmę ir net nebus įvestas, nes elektroninių skaitytuvų sistema taptų tokia pat neveiksni, kaip ir greičio matuoklių.

Automobiliui kirtus apmokestinamą ribą, kameros fiksuos jo valstybinį numerį, pagal kurį būtų tikrinama ar automobilis yra sumokėjęs, o jei nėra, mėnesio gale jo savininkui  būtų išsiųsta sąskaita. Jei savininkas nėra atsakingas už savo automobilį ir vėl prasideda ginčai, o kas gi mokės mokestį.

www.auto-bild.lt