Sunku atsisveikinti su kledarais

Daugiabučių kiemuose, atokiuose užkampiuose, gatvių pakraščiuose ar tiesiog stovėjimo aikštelėse merdėjantys apleisti automobiliai bado akis, bet jų šeimininkams sąžinės negraužia, rašo „Kauno diena“.

Iki lapkričio pradžios valstybės įmonėje „Regitra“ buvo nurašyta 34,2 tūkst. netinkamų eksploatuoti lengvųjų automobilių. Per praėjusius metus šis skaičius buvo dar didesnis – 49,2 tūkst.

„Regitros“ viešųjų ryšių specialistė Laimutė Užupė suskaičiavo, kad rekordas buvo pasiektas 2007-aisiais, kai išregistruota 138 tūkst. baigtų eksploatuoti lengvųjų automobilių (keturis kartus daugiau nei 2006 m.). Tokį bumą neabejotinai nulėmė „Regitros“ inicijuota respublikinė akcija „Daugiau erdvės kiemuose ir gatvėse“.

Nors akcija, anot L.Užupės, tapo tradicinė ir šalies savivaldybės ją kasmet tęsia, Kaune, kaip ir kituose miestuose, vis dar nesunku aptikti kiemuose ir šalikelėse likimo valiai paliktų kledarų.

„Kauno diena“ rašo, kad žmonės nenoriai atsisveikina su kledarais virtusiais automobiliais, nes tikisi už juos gauti bent šiek tiek pinigų. Mašinos, su kuriomis vis dėlto pasiryžtama atsisveikinti, dažniau keliauja į metalo laužą, o ne į demontavimo dirbtuves, nes pastarosios gali atseikėti mažiau pinigų, nei „metalistai“.

www.auto-bild.lt