Vokiečiai „muša“ naujų automobilių kainas

Vokiečių automobilių gamintojai, laukdami paklausos naujiems automobiliams kritimo, mažina naujų automobilių kainas. Automobilių paklausos kritimas laukiamas dėl to, kad greit baigsis paklausos palaikymo programa, praneša BloombergPavyzdžiui, kompanija “Ford” pirkėjams siūlo įsigyti automobilį su beprocentine paskola, o Focus, Ka ir Fiesta modelių kainas “numušė” 2000 eurų (6905 litų). VW koncernas sugalvojo specialų pasiūlymą, į kurį įeina naudingas kreditas, nebrangus draudimas, ypatingos paslaugų sąlygos. – visa tai leidžia sutaupyti 1330 eurų (4592 litų).

Per lapkričio mėnesį Vokietijos auotmobilių pardavėjai sumažino naujų automobilių kainas 2485 aurais (8580 litų), o tai sudaro 11,6 procento nuolaidas (palyginus su spaliu), 10,6 procento (palyginus su rugsėju), arba 11,8 procento (palyginus su 2008 metų gruodžiu). Iki krizės automobilių kainų nuolaidos sudarydavo ne daugiau kaip 10 procentų.

Programa, kurios metu buvo mokama 2500 eurų (8632 litų) dydžio permija už seną į metalo laužą priduodamą automobilį, o vietoj jo įsigyjant naują, baigėsi rugsėjo pradžioje. Ši programa leido Vokietijai kiekvieną mėnesį turėti aukščiausius augimo rodiklius tarp visų Europos šalių. Net pasibaigus programai, automobilių pardavimai rugsėjį augo 21 procentu, o spalį 24 procentais.

Programos galiojimo metu Vokietijoje buvo parduota apie du miljonus naujų automobilių. Jos metu buvo išleista apie penki milijardai eurų (17 milijardų litų).

www.auto-bild.lt