Iš rozetės pakraunamas „Toyota Prius“ Europoje – jau 2010 metais

toyota_prius

„Toyota“ pristatė hibridinį Prius plug-in (PHEV) modelį, kurį galima prijungti prie elektros tinklo. Vietoj įprastų akumuliatorių automobilis turi ličio-jonų baterijas, kurias pakrauti 220 V įtampos tinkle trunka pusantros valandos, o 110 V – apie 3 valandas.

„Toyota“ sukūrė pavyzdį, kaip turi atrodyti standartiniai keleiviniai elektromobiliai. Mes sumažinome baterijų dydį ir jų kainą, o taip pat sugebėjome išspręsti jų pakrovimo problemą“, – sakė „Toyota Motor“ viceprezidentas.

Pasak jo, Toyota Prius ekologiškesnis už ankstesnius modelius. Jis gali ilgiau važiuoti varomas elektros, o tai reiškia, kad mažiau vartoja benzino ir mažiau teršia aplinką. Naujasis hibridas, maitinamas baterijų, 25 km nuvažiuoja 96 km/ h greičiu.

Kai baterijos išsikrauna, hibridinis Prius važiuoja kaip įprasti automobiliai, mat turi benzinu varomą variklį.

Dar 2010 metais Prius modeliai keliaus į Japoniją, JAV ir Europą. Gruodį „Toyota“ išleis pirmąją Priusų partiją. Ją turėtų sudaryti 600 modelių, kurių 230 keliaus į Japoniją, 200 į Europą ir 150 į JAV. Įdomiausia, kad pusė Europai tekusių automobilių keliauja į Prancūziją, Strasbūrą.

Masinė šio automobilio prekyba prasidės 2011 metais. Tikinama, kad jo kaina bus įkandama.

www.auto-bild.lt

Šaltinis: AP, engadget.com

Foto: „Toyota“