„BMW Sauber“ komandai atstovaus F1 veteranas

Kas tas veteranas? 38 metų ispanas Pedro de la Rosa, kurio“sąskaitoje“ – 72 GP, viena pergalė ir 29 surinkti taškai. Oficialiai patvirtinta, kad La Rosa pasirašė kontraktą su „BMW Sauber“ F1 komanda ir prisijungs prie jauno japonų piloto Kamui Kobayashi. Iki šiol jis septynis metus buvo kaip „McLaren“ komandas pilotas-bandytojas.

Ispanas paskutinį kartą lenktyniavo F1 2006 metais Brazilijos GP, kuomet jis pakeitė Juaną Pablo Montoyą.

Pasak komandos vadovo Peterio Sauberio, komandai ir jaunam pilotui Kamui bus labai vertinga ispano patirtis. Jis neabejoja, kad abu pilotai nenuvils komandos 2010 metais. Sėkmę atneš patirties ir jaunystės kombinacija.

Pats De la Rosa tvirtai tikėjo, kad jis gaus šansą išbandyti save lenktynėse. Jis pasidžiaugė, kad atstovaus komandai, kuri visada užėmė tvirtas pozicijas Formulėje 1 nuo 1993 m.

La Rosa F1 pasirodė 1998 metais kaip Jordan komandos pilotas-bandytojas. 1999 metais jį pakvietė į „Arrows“ kaip „kovinis“ pilotas, o prieš 2001 m. sezoną perėjo į „Jaguar“. Nuo 2003 metų jis tapo rezerviniu „McLaren“ komandos lenktynininku.

„Sauber“ komandą 2005 metais nusipirko BMW koncernas, bet 2009 m. pabaigoje P.Sauberis išpirko savo komandą, kai vokiečių komanda paskelbė paliekanti F1.

2010 metais ispano komanda naudos „Ferrari“ variklius, nors išsaugos pavadinimą „BMW-Sauber“.

www.auto-bild.lt

Šaltinis: autocar.co.uk

Foto: „Wikipedia“