Detroito naujienos: dar vienas sportinio „Audi“ dvidurio prototipas

Sportinių automobilių gerbėjams. Detroito autosalone, arba Šiaurės Amerikos tarptautinėje automobilių parodoje, „Audi“ pristatė eksperimentinį kompaktišką sportinį elektros varomą dvidurį Audi E-tron Detroit Showcar.

Šis eksperimentinis modelis – ne pirmasis „Audi“ elektrinio sportinio automobilio prototipas. Dar praėjusį sausį „Audi“ Frankfurto autosalone pristatė sportinį elektromobilį Audi E-Tron, sukurtą sportinio R8 modelio pagrindu.

Vis dėlto naujasis prototipas yra kompaktiškesnis ir lengvesnis už Audi E-Tron. Savo gabaritais naujas dviduris gali būti lyginamas su golfo klasės hečbekais. Be to vietoj keturių elektromotorų Audi E-tron Detroit Showcar turi tik du.

Varantieji ratai – galiniai.  Variklio galia – 201 AG, kuri leidžia 1350 kg sveriančiui automobiliui 100 km/h pasiekti per 5,9 sekundes.  Beje, pirmasis E-Tron svėrė daugiau, 1600 kg. Maksimalus greitis – 250 km.

Sunkiausia naujojo koncepcinio modelio detalė – ličio-jonų baterijų blokas, kuris sveria 399 kg.  Šis blokas yra praktiškai automobilio centre, kas leido gamintojams pasiekti optimalaus svorio pasiskirstymo (40:60).

Ekspertai mano, kad Audi E-tron Detroit Showcar yra savotiškas serijinio dvidurio pavyzdys, kuris galėtų konkuruoti su to paties kėbulo tipo BMW 1-Series.

Pradžioje naujasis Audi modelis greičiausiai bus varomas benzininio variklio, o elektrinė jo versija jei ir pasirodys prekyboje, tai tik po kelių metų.

www.auto-bild.lt

Šaltinis ir foto: „Audi“