Iš Detroito: dvivietis hibridinis hečbekas Honda CR-Z

Iš Detroito – japonų gamintojų naujienos. Į Šiaurės Amerikos tarptautinę automobilių parodą Detroite „Honda“ atvežė dvivietį hibridinį hečbeką CR-Z. Jis sukurtas pagal to paties pavadinimo koncepcinį modelį, kurį japonų gamintojas pirmą kartą pademonstravo 2007 metų spalį automobilių parodoje Tokijuje.  Tad išvaizda hibridinis hečbekas CR-Z praktiškai nesiskiria nuo savo prototipo. Išimtis – kitos formos priekinis buferis su kitos formos oro užtvaromis, platesnės galinės lempos.

Dvivietis hečbekas pagamintas 115 mm sutrumpintos Honda Insight automobilio platformos pagrindu ir varomas 122 AG keturių cilindrų benzininio 1,5 l variklio. Šis gali veikti tiek su šešių bėgių mechanine pavarų dėže, tie ir su automatine CVT (Continuously variable transmission).

Kaip žinia, šis modelis yra hibridinis. Tad jame yra 10 kilovatų elektromotoras ir nikelio-metalhidrido (NiMh) akumuliatorių komplektas, esantis bagažinės dalyje. Kai kuriais duomenimis nuo 0 iki 100 km/ h šis hibridas įsibėgėja per 9,7 sekundes.

Automobilis gali važiuoti trimis režimais: „sportiniu“, „ekonomišku“ ir „normaliu“. Juos vairuotojas gali pasirinkti paspausdamas klavišus, esančius prietaisų skydelio kairėje. Pasirinkus kiekvieną iš jų elektronika keis valdymo nustatymus, elektromotoro ir kondicionieriaus darbo laiką ir kt.

Japonų kompanijos duomenimis, vidutinės Honda CR-Z (su mechanine pavarų dėže)  degalų sąnaudos , apie 6,3-7,5 l /100 km, o modelio su CVT –  6,1-6,5 l.

Hibridiniu Honda CR-Z bus prekiaujama JAV. Čia jis turėtų apsirodyti šią vasarą. Spėjama, kad bazinės komplektacijos modelis kainuos apie 20 tūkst. JAV dolerių (apie 48 tūkst. Lt).

www.auto-bild.lt

Šaltinis: „Honda“, auto.lenta.ru

Foto: gamintojo