Detroito naujienos: supergalingas koncepcinis Revenge Verde

Šis žalias „žvėris“ pretendavo į gražiausio Detroito autosalono koncepcinio modelio vardą. Tai amerikiečių superautomobilis Verde, kurį į parodą atvežė JAV tiuningo kompanija „Revenge“.

Koncepcinis modelis pagamintas tos pačios bazės pagrindu kaip ir Ford GT. Kėbulas iš aliuminio ir anglies pluošto, dėl ko mašina sveria tik 1588 kg. Įdomu, kad nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja per laiką nuo 3 iki 5 s, kas priklauso nuo pirkėjo pasirinktos transmisijos. Maksimalus automobilio greitis – 387 km/h.

Įdomiausias jo variklių asortimentas – be tradicinio 605 AG „Ford racing“ ir 638 AG LS9 „General Motors“ gamybos variklių, kūrėjai siūlo ir hibridinį Hp2g Hybrid.

Jei tikėti paskelbtomis charakteristikomis, Verde modelyje veiks hibridinis bioetanolio E85 varomas 8 cilindrų 400 AG elektromotoras, kuris 100 km kelio sudegina 2,4 l degalų, kas, tiesą sakant, skamba neįtikėtinai.

Automobilis – ne tik kaip koks muziejinis eksponatas. Jį bus galima įsigyti nuo šių metų liepos. Amerikiečių superautomobilis kainuoja nuo 180 tūkst. JAV dolerių. Planuojama pagaminti 3 tūkstančius Verde modelių.

www.auto-bild.lt

Šaltinis: worldcarfans.com

Foto: Naias, worldcarfans.com