GM pristabdys „hamerių“ gamybą

Amerikiečių automobilių gamintojas „General Motors“ nusprendė nuo sausio 19 dienos Luizianos valstijoje, Šrivporto mieste, sustabdyti visureigių Hummer H3 ir pikapų H3T gamybą.

Gamyba bus pristabdyta tol, kol GM neužbaigs sandėrio su kinų korporacija „Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery“, kuriai parduoda „Hummer“ prekės ženklą.

Pasak „Hummer“ atstovo, šių visureigių prigaminta pakankamai, kad patenkins JAV pardavėjų paklausą. Sandėliuose „hamerių“ tiek, kad su tokia paklausa jų užteks septyniems mėnesiams.

Tame pačiame JAV mieste renkami ir tokie automobiliai kaip Chevrolet Colorado ir GMC Canyon, kurių gamyba nebus nutraukta. Per dieną šioje gamykloje nuo konvejerio nuvažiuoja 400 mašinų, kurių 43 Hummer H3, iki 13 pikapų H3T, 295 Chevrolet Colorado ir 52- Canyon.

Hummer H2 čia negaminamas nuo 2009 metų sausio.

Kinų korporacijai „Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co“ jau priklauso 80 proc. „Hummer“  akcijų. Sutartis pasirašyta dar spalio vidury.

Kai kuriais duomenimis, likusioji dalis atiteks privačių investuotojų. Sandėrio kaina neskelbiama, bet spėjama, kad amerikiečių prekės ženklas bus parduotas už maždaug 150 mln JAV dolerių (apie 360 mln Lt).

www.auto-bild.lt

Šaltinis: auto.lenta.ru

Foto: gamintojo