Mercedes GP pristatė bolidų spalvų derinius

Neeilinis įvykis „Formulės 1′ gyvenime. F1 komanda Mercedes, kuriai naujame sezone atstovaus daugkartinis F1 čempionas Michaelis Schumacheris, pristatė naujų savo bolidų spalvų derinius. Tiesa, naujomis spalvomis „pasipuošė“ ne nauja mašina, o praėjusių metų „Brawn“ bolidas. Naujas Mercedes bolidas bus pagamintas tik po savaitės, bandymų pradžiai Valensijoje.

Pristatymo ceremonija vyko vokiečių autokoncerno Štutgarto muziejuje. Joje dalyvavo „Daimler“ valdybos pirmininkas Dieteris Zetsche, „Mercedes Motorsport“ vadovas Norbertas Haugas ir, žinoma, „Mercedes“ komandos lenktynininkai – jau minėtas M.Schumacheris ir Nico Rosbergas.

Pirmoji naujos komandos mašina pavadinta MGP W01.

Kaip ir buvo tikėtasi, naujojo Mercedes bolido spalvose dominuoja sidabrinė – aliuzija į istorinius sportinius automobilius – „Sidabrines strėles“.  Bolido nosis ir kiti elementai – juodos spalvos. Ant bolido yra ir naujojo komandos rėmėjo kompanijos „Petronas“ spalvos.

„Mūsų sportiniai automobiliai 1934 metais buvo padengti sidabrine spalva todėl, kad nuo mašinų buvo nuimtos visos spalvos tam, kad bolidai mažiau svertų. Mes ėjome tuo pačiu keliu, ir kai kuriose bolido vietose matyti karbonas“, – aiškino „Mercedes Motorsport“ vadovas N.Haugas.

www.auto-bild.lt

Šaltinis ir foto: mercedes-gp.com/