Piktybiškas vairuotojas bausmės neišvengė

Dvidešimt vienerių metų pasvalietis, neblaivus vairavęs automobilį ir sužalojęs žmogų, ne kartą kelių eismo saugumo taisykles pažeidęs ir nepaisęs jam skirtų teismo įpareigojimų, privalės atlikti vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymas anksčiau buvo nepagrįstai atidėtas.

Tokį sprendimą priėmė Panevėžio apygardos teismas, paskyręs kelių eismo saugumo pažeidėjui laisvės atėmimo bausmę atlikti pataisos kolonijoje, nors prieš tai teismo pirmininkui buvo perduotas nuteistojo krikštamotės laiškas su grasinimais to nedaryti.

Bylos duomenimis, vairuotojas, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonę, kelio iš Panevėžio per Pasvalį į Rygą 28-ajame kilometre – Pasvalio rajono Jurgėnų kaimo teritorijoje nesuvaldė automobilio „Mitsubishi Lancer“ ir atsitrenkė į priešpriešiais atvažiuojantį „Audi 80 Coupe.“ Avarijos metu buvo sužalotas „Audi 80 Coupe“ vairuotojas.

Jam buvo atidėtas bausmės vykdymas, tačiau per tą laiko tarpą ir po to buvo padaryti dar keli administracinės teisės pažeidimai, susieti ne vien su kelių eismo saugumo taisyklėmis. Vėliau pasvalietis įgijo teisę vairuoti transporto priemonę ir vėl buvo du kartus nubaustas.

www.auto-bild.lt
Šaltinis: Lietuvos Respublikos prokuratūra
„Wikimedia“ nuotrauka