Atnaujintas BMW X5 Lietuvoje – jau balandį

Praėjusią savaitę BMW Group” koncernas pristatė atnaujintą populiarųjį BMW X5 visureigį. Atnaujintą SUV modelį kovą planuojama oficialiai pristatyti Ženevos  automobilių parodoje. Visureigį Lietuvoje bus galima įsigyti jau balandį.

„Už puikias dinamines savybes, kokybę ir patogumą vertinamas BMW X5 visureigis yra vienas perkamiausių BMW modelių ne tik visoje Europoje, bet ir Lietuvoje. Todėl tikimės, jog šis atnaujintas modelis bus toks pats populiarus kaip ir jo pirmtakai bei sudomins dar daugiau vairavimo komfortą  vertinančių vairuotojų”, – sako oficialaus BMW atstovo Lietuvoje „Krasta auto” vadovė Asta Bagdonavičienė.

Gamintojų teigimu, iš dviejų benzininių (xDrive50i, xDrive35i0) ir dviejų dyzelinių (xDrive40d, xDrive30d)  variklių geriausiomis savybėmis pasižymės xDrive50i su V8 TwinPower Turbo ir tiesiogine kuro įpurškimo sistema, galintis išvystyti iki 407 AG. Tuo tarpu ekonomiškiausias iš visų keturių bus dyzelinis xDrive30d 245 AG variklis, nes galės pasigirti mažiausiomis 7,4 l/100 km. kuro sąnaudomis.

Atliktos BMW X5 priekinės ir galinės kėbulo dalies modifikacijos, atnaujinti automobilio žibintai, padidintos šoninės aušinimo angos, naujos išorės ir vidaus spalvos bei lengvo lydinio ratlankiai.

Pasirinkus komplektaciją su papildoma trečia sėdimų vietų dalimi, BMW X5 tilps septyni asmenys, o bagažinės talpa galės būti lengvai padidinama nuo 620 iki 1750 litrų.

BMW ConnectedDrive sistemos dėka, atnaujintas BMW X5 turės daugybę pramoginių bei vairuotojo patogumą ir saugumą padedančių užtikrinanti funkcijų – akių lygyje esantį projekcinį ekraną (Head-up Display), prie posūkių prisitaikančius žibintus (Adaptive Cornering Headlights), tolimųjų šviesų asistentą (High-Beam Assitant), parkavimo atstumų kontrolę (Park Distance Control), galinę video kamerą, kruizo kontrolę (Active Cruise Control) su automatine variklio išjungimo/įjungimo sistema (Stop & Go), įspejimą apie važiavimo juostos linijo kirtimą (Lane Departure Warning), greičio ribojimo informaciją (Speed limit Info) ir kt.

www.auto-bild.lt

Šaltinis: „Krasta Auto“

Foto: BMW