Eismo sąlygos sudėtingos

Sninga ir snyguriuoja didesnėje Lietuvos teritorijoje, išskyrus Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskrityse, Akmenės, Kelmės, Raseinių, Šakių ir Vilkaviškio rajonus. Ignalinos rajone pasnigo iki 15 cm. Kur sninga ir snyguriuoja, ten ir pusto.

Esant ypač sudėtingom oro sąlygom, nes sninga daugiau kaip 10 valandų, todėl didžiausias dėmesys yra skiriamas magistralinių, krašto kelių bei svarbesnių rajoninės reikšmės kelių priežiūrai. Šie keliai pastoviai valomi ir barstomi.

Magistralinių kelių dangos įvairios; šlapias sniegas, provėžuotos, provėžose yra šlapio sniego košės. Krašto kelių dangos taip pat įvairios; šlapias sniegas, provėžuotos, o kur eismo intensyvumas mažas, padengtos privažinėto sniego sluoksniu slidu. Eismo sąlygos sudėtingos.

Automagistralės Vilnius-Kaunas-Klaipėda nuo 10 iki 161 km. ir Vilnius-Panevėžys nuo 9 iki 128 km., I-eismo juosta provėžuota, II-eismo juosta padengta. Slidu. Čia pastoviai valo ir barsto.

Magistralinių kelių dangos daugiausiai drėgnos, su nedidelėmis provėžomis, krašto ir kitų pagrindinių kelių dangos šlapios ir provėžuotos. Eismo sąlygos neblogos.

Kėdainių rajone iki 10% sunkiai išvažiuojamų, Trakų, Biržų, Kupiškio rajonuose iki 5 procentų sunkiau išvažiuojamų rajoninių kelių. Rajoniniai keliai padengti puriu, privažinėtu suledėjusiu sniegu, provėžuoti dėl pustymo yra sniego liežuvių. Eismo sąlygos šiuose keliuose ir toliau išlieka sudėtingos.

Apsemti ir apledėję kai kurie Šilutės rajone ir Pagėgių savivaldybėje esančių rajoninių kelių ruožai. Bendras tokių kelių ruožų ilgis apie 7 km. Eismas šiuose ruožuose draudžiamas. Dėl tikslesnės informacijos prašome kreiptis į Šilutės ir Tauragės kelių tarnybas.

www.auto-bild.lt
Šaltinis: lra.lt