Kai kur eismo sąlygos – ekstremalios

Naktį snigo ir pustė Šiaulių, Vilniaus, Panevėžio, Kauno apskrityse. Daugiausiai prisnigta Pasvalio, Biržų, Pakruojo, Radviliškio rajonuose, Vilniaus apskrityje vietomis apie 20 cm, kai kur papustymuose yra apie 50 cm. Šiuo metu sninga Jurbarko, Tauragės, Šilutės, Jonavos, Zarasų rajonuose.

Magistralinių ir krašto kelių dangos įvairios – šlapias sniegas, provėžuotos, o kur eismo intensyvumas mažas, padengtos privažinėto sniego sluoksniu, slidžios. Eismo sąlygos sudėtingos.

Didžiausias dėmesys esant ekstremaliai sudėtingoms oro sąlygoms yra skiriamas magistralinių ir krašto kelių bei pagrindinių su didžiausiu eismo intensyvumu rajoninių kelių priežiūrai. Šie keliai valomi ir barstomi. Baigus darbą juose, jei oro sąlygos leis bus valomi sunkiai išvažiuojami rajoniniai keliai. Ekstremalios eismo sąlygos yra šiaurinių, centrinių ir rytinių šalies rajonų rajoniniuose keliuose.

Pirminiais duomenimis Joniškio, Pakruojo, Radviliškio, Biržų ir Pasvalio rajonuose yra apie 20 %, Vilniaus apskrityje yra nuo 10 iki 30 % neišvažiuojamų rajoninių kelių.
Sunkiai išvažiuojami rajoniniai keliai Vilniaus, Alytaus ir Panevėžio apskrityse nuo 20 iki 70 %, 20 % Jonavos, Kaišiadorių, Prienų, 10 % Kėdainių, 15 % Kelmės rajone, Utenos apskrityje apie 10 %.

Apsemti ir apledėję kai kurie Šilutės rajone ir Pagėgių savivaldybėje esančių rajoninių kelių ruožai. Bendras tokių kelių ruožų ilgis apie 7,21 km. Eismas šiuose ruožuose draudžiamas. Dėl tikslesnės informacijos prašome kreiptis į Šilutės ir Tauragės kelių tarnybas.

www.auto-bild.lt
Šaltinis: lra.lt