Naujas transporto tikrinimo postas

Prie Klaipėdos, Sendvario seniūnijoje, Dirvupių kaime iškilo pirmasis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse bei vienas moderniausių Europoje krovininio transporto patikrinimo postas (toliau – patikrinimo postas). Patikrinimo posto 19 776 m2 ploto teritorija prisiglaudusi prie kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda (302,5 km).

Pagal projektą kelias ir postas veikia kaip vientisa sistema: panaudojant preliminarų svėrimą kelyje, reversinius šviesoforus, informacinius tablo ir valdomus kelio ženklus, atrenkami perkrauti krovininiai automobiliai ir nukreipiami stacionariai patikrai: viename posto pastate nustatomas detalus jų svoris, kitame atliekama visa transporto priemonės techninė apžiūra ir vairuotojo darbo laiko kontrolė (tikrinami tachografų duomenys). Krovininiai automobiliai į transporto patikrinimo postą patenka iš abiejų eismo krypčių – važiuojantys iš Klaipėdos ir iš Kauno.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos užsakymu šį postą projektavo AB „Kelprojektas“. Statybos darbai pradėti 2008 metais, juos atliko kelių ir tiltų statybos bendrovė „Kauno tiltai“. Projektas įgyvendintas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis, projekto kaina – 8,64 mln. litų.

www.auto-bild.lt
Šaltinis: lra.lt