Sniego nuostoliai – 1,4 mln. litų

„ERGO Lietuvai“ sniegas pridarė nuostolių už  1,4 mln. litų. Draudimo bendrovė  prognozuoja, kad dėl pastarosiomis dienomis Lietuvoje kritusio sniego ir siaučiančios pūgos vairuotojams išmokės apie 1 milijoną litų, o nekilnojamo turto savininkams – 400 tūkst. litų. Į bendrovę dėl žalos atlyginimo jau kreipėsi 375 klientai. Prognozuojama, kad žalų skaičius viršys 500.

Nerijus Giedraitis, UADB „ERGO LIETUVA“ Žalų administravimo skyriaus vadovas, teigia, kad daugiausia žalų automobiliams užregistruota Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje. Vidutinė žala siekia apie 2600 litų. Draudimo bendrovė jau rezervavo daugiau nei 625 tūkst. Lt.

„Žalų skaičius yra perpus didesnis nei įprastomis žiemos dienomis. Daugiausiai žalų patiria vairuotojai, kuomet dėl nevalytų, slidžių kelių, nepasirinkto saugaus greičio ar neįvertinto stabdymo kelio, autoįvykiuose apgadinamos jų transporto priemonės“, – teigia N. Giedraitis. Jis priduria, kad nemažai kreipimųsi sulaukė ir iš kasko draudimu apsidraudusių vairuotojų dėl pagalbos kelyje – per paskutines dienas teko traukti kelias dešimtis užklimpusių ar į griovį nuslydusių automobilių.

www.auto-bild.lt

Šaltinis: ‘Ergo Lietuva“