„Toyota“ salone Kaune – 1-asis Japonų kovos menų festivalis

Sausio 31d. Japonijos ambasada drauge su oficialiu „Toyota“ ir „Lexus“ atstovu Lietuvoje „Autotoja“ pirmąjį kartą surengė Japonų kovos menų festivalį Kaune, „Toyota“ salone.

Tai yra vienas iš paskutiniųjų Japonų kultūros ciklo IROIRO NIPPON – „Japonija toli, Japonija arti“ renginių.

Japoniškai kovos menai vadinami budo – „kovos kelias“. Šiuolaikiniai kovos menai šiek tiek atitolo nuo ankstesniųjų principų, kai svarbiausia buvo pati kova. Dabar daugiau dėmesio kreipiama į dvasinių principų auklėjimą per fizinį kūno treniravimą.

Pagrindinė šio festivalio idėja buvo perteikti sampratą, jog japonų kovos menai taip pat yra ir savitas būdas skleisti Japonijos išmintį, tradicijas, kultūrą. Kovos menai – svarbi Japonijos kultūros dalis, kuri jau atranda savo vietą ir Lietuvoje, skiepydami jaunimui tokias vertybes kaip pagarba, tolerancija, harmonija su savimi, savo kūnu bei aplinka.

Pirmieji programoje pasirodė aikido atstovai – Kauno Aikido ir Kendo klubas „Aiki Shuren Dojo“. Antrieji salę sudrebino karate atstovai – Kyokushin Karate mokykla „Rifas“, vienas stipriausių klubų Lietuvoje, priklausantis Lietuvos kyokushin karate federacijai ir išugdęs pasaulio čempionę Margaritą Čiuplytę.

Tretieji festivalio dalyviai – Alytaus dziudo klubas „Alytis“, priklausantis Lietuvos dziudo federacijai.

Festivalį užbaigė Lietuvoje gana naujo kovos meno kendo atstovai – Kyumeikan Kendo Kaunas.

www.auto-bild.lt
Šaltinis ir foto: „Autotoja“