VW parodė naująjį „Sharan“

Oficialioje „Volkswagen“ koncerno interneto svetainėje pasirodė pirmasis kompaktiškojo naujausios kartos veno Sharan atvaizdas. Sprendžiant iš fotografijos, automobilio išorė pasižymės nauju firmos stiliumi: žibintai ir radiatoriaus grotelės – „šeštojo“ Golf stiliaus. Pasaulinė automobilio premjera įvyks kovą Ženevoje.

Oficiali informacija apie Sharan kol kas neatskleidžiama. Kai kurių užsienio leidinių teigimu, naujiena „gaus“ stumdomas duris ir naują benzininių variklių  gamą. Bagažinės tūris, nulenkus galines sėdynes bus 2800 litrų, o tai 475 litrais daugiau, negu miniveno Ford Galaxy bagažinės tūris.

Dabartinis VW Sharan gaminamas nuo 2004 metų ir siūlomas su senu benzininiu varikliu, kurio tūris 1.8, 2.0 ir 2.8 litro be betarpiško kuro įpurškimo sistemo, o taip pat dyzeliniais varikliais be  Common Rail sistemos. Naujausios kartos automobilis, tikimasi, kad „gaus“ šiuolaikinius turbo variklius, kurių tūris – 1.8 ir 2.0 litro, išvystantys 160 ir 210 arklio galių. Bus ir nauji, ekologiškai švarūs „sunkiojo kuro“ BlueMotion versijos varikliai, o taip pat ir dujomis dirbandys varikliai. Miniveną bus galima užsisakyti su šešių pakopų pavarų dėže su dviguba sankaba ir visų varomųjų ratų sistema.

Tikimasi, kad naujasis Sharan Europos rinkoje pasirodys iš karto po debiuto Ženevoje.

www.auto-bild.lt

Foto: gamintojo

Paruošta pagal auto.lenta.ru