Žvilgtelėkite į naujos kartos „Volvo“ sedano S60 saloną

Tiems, kurie nekantrauja pamatyti naujos kartos „Volvo“ sedano S60 interjerą.  Pasaulinės šio modelio premjeros liko laukti nedaug. Kaip žinia, ji įvyks kovo pradžioje Ženevos autosalone. Tuomet S60 atsidurs Europos prekybos salonuose. Kompanijos atstovai šį naują modelį vadina sportiškiausiu ir dinamiškiausiu.

Sedanas konkuruos su Audi A4, trečios serijos BMW ir C klasės Mercedes.

S60 sukurtas modernizuotos Ford Mondeo platformos pagrindu, o jo ilgis bei ratų bazė 2,5 ir 5,8 cm atitinkamai didesnis nei dabartinio modelio. Be to naujos kartos sedanas 5 cm paplatėjęs.

Bus galima rinktis su dviejų variantų pakabomis – „Dynamic“ ir „Comfort“, kurios skiriasi tik amortizatoriais.

Pirmieji S60 prekyboje pasirodys automobiliai su „Haldex“ sankaba, 6 cilindrų 3,0 l benzininiu turbovarikliu, kurio galia – 300 AG. Veiks su 6 laipsnių automatine pavarų dėže. Nuo 0 iki 96 km/h S60 įsibėgės per 6,5 s., o maksimalus greitis – 250 km/h.

Be to naujos kartos sedane veiks apie susidūrimą įspėjanti sistema su automatine stabdžių funkcija bei pėsčiųjų apsauga. Sistema atpažįsta pėsčiuosius, staigiai išbėgusius į gatvę. Iš karto susidūrimo sistema automobilį sustabdo, o tai įvyksta per per tokį pati laiką, per kurį pėsčiasis tik spėja išsigąsti.

„Volvo“ planuoja pristatyti naujojo S60 pagrindu sukurtą universalą. Šis bus parodytas Paryžiaus automobilių parodoje metų pabaigoje, o jo pardavimai Europoje prasidės kitą rudenį. „Volvo“ atstovai tikisi, kad jau pirmaisiais prekybos metais pavyks parduoti apie 90 tūkst. S60 sedanų.

www.auto-bild.lt

Šaltinis: autocar.co.uk

Foto: Volvo