“Toyota” atgaivina Celica modelį

Jau po poros metų japonai žada pademonstruoti naują serijinį sportinį kupė. Ženevoje debiutavo tik koncepcinė jo versija.

“Toyota” gamina daugybę įvairiausių automobilių: tai ir maži bei kompaktiniai hečbekai, ir vidutinės klasės universalai ar šeimyniniai vienatūriai, ir dideli, tikri visureigiai. Deja, nutraukę Celica gamybą, japonai pirkėjams negalėjo pasiūlyti sportinio kupė modelio. Atrodo, laikai keičiasi.

Jau po poros metų, 2012-ųjų pradžioje, “Toyota” į dienos šviesą išleis serijinį sportinį kupė, kurio koncepcinį variantą – FT-86 automobilį pristatė Ženevos parodoje. Šio keturviečio gražuolio ilgis siekia 4,16 m, o aukštis – vos 1,26 m. FT-86 galinius ratus suka 2.0/200 AG benzininis variklis (pasiskolintas iš “Subaru”). Kraują kaitina ir prietaisų skydelio centre įmontuotas ekranas, kuriame matoma lenktynių trasa. Per kiek laiko pavyks įveikti trasą, vairuotojui praneš centrinėje konsolėje įtaisytas chronometras. Akivaizdu, kad sportinių automobilių gerbėjų laukia išties karšta naujovė.