GM pristatė ateities automobilių prototipus

Trečiadienį, kovo 24-ąją dieną, Šanchajuje vykusioje automobilių parodoje „General Motors“ pristatė tris naujo konceptualaus automobilio EN-V versijas, kurios yra sukurtos parodyti, kaip gali atrodyti nedidelės miesto mašinos netolimoje ateityje.

Prototipai buvo kuriami kartu su GM partneriu Kinijoje – firma SAIC, tačiau kiekvieno automobilio dizainą kūrė skirtingos studijos, o surinko mašinas Amerikos koncerno tyrimų padalinys esantis Mičigane, JAV.

Kaip praneša Autocar, kiekvieno prototipo ilgis ir plotis vidutiniškai yra 1,22 metro, o aukštis – 1,83 metro. Koncepciniai modeliai, kurių kėbulas pagamintas iš plastiko ir anglies pluošto, turi dvi sėdimas vietas ir važiuoja trijų elektrovariklių, esančių ratuose ir maitinamų ličio-jonų baterijos, pagalba.

GM kompanijos atstovų teigimu, pilnai pakrautas EN-V prototipas gali nuvažiuoti 40 km distanciją, o jo maksimalus greitis neviršija 40 km/h.

Protitipai aprūpinti elektroninio valdymo sistema, o taip pat gali apsikeisti vienas su kitu informacija naudodamiesi GPS. Elektromobiliai specialių videokamerų pagalba kontroliuoja erdvę aplink automobilį ir analizuoja kiekvieną šalia esančio automoblilio judesį. GM tikisi, kad panašios sistemos ateityje padės visiškai išvengti avarijų.

Koncepcinių modelių autoriai tikisi, kad šie automobiliai gali būti pilnai automatiniai ir važiuoti be vairuotojo įsikišimo. Pavyzdžiui, automobilis gali atvežti jo savininką į darbą, po to pats nuvažiuoti pasikrauti ir vėl atvažiuoti iš darbo pasiimti šeimininko, bei pristatyti jį į namus.

www.auto-bild.lt
Foto: GM