Įžanginiame greičio ruože lietuviai finišavo antri

Kovo 27-osios rytą tarptautiniame Al Forsano sporto kurorte finišavo trumpas – vos 2 kilometrų ilgio „Abu Dhabi Desert Challenge 2010“ dykumų maratono specialusis greičio ruožas, skirtas publikai. Jame ekipažas iš Lietuvos – latviškuoju „OSCar 03“ automobiliu važiuojantys Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas užėmė puikią antrąją vietą.

Už nugaros likus daugumai pajėgių varžovų, šįkart lietuvius pranoko tik Leonido Novickio ir Andy Schulzo ekipažas su „BMW X3 CC“ iš „X-Raid Gmbh“ ekipos, tačiau tai nėra didelis praradimas lietuviams, kadangi varžovai ryt startuos pirmieji.

Po šio trumpo apšilimo B.Vanagas minėjo, kad šiandien pavyko įgyvendinti visus dienos planus, taip pat yra smagu dėl antrosios vietos. Anot lenktynininko, rytojaus dieną priekyje jų startuos puikus vedlys – patyręs „BMW“ gamyklinės komandos ekipažas.

Kadangi šiandien oro temperatūra pasiekė net 42 laipsnius karščio, tai reiškia, kad sekmadienio greičio ruožas bus išbandymas ne tik ekipažų meistriškumui, tačiau ir fizinei ištvermei.

Šį vakarą lenktynininkų laukia iškilmingas varžybų atidarymas, o vakare bus paskelbta sekmadienio greičio ruožo starto tvarka. sekmadieniniame 286 kilometrų ilgio ruože pirmasis automobilis startuos 7 valandą ryto Lietuvos laiku ir jame turėtų sugaišti šiek tiek daugiau nei 3 valandas. Trys tarpiniai finišai leis stebėti varžybų dalyvių tempą greičio ruožo metu. Varžybų rezultatai bus publikuojami oficialiame „Abu Dhabi Desert Challenge 2010“ tinklapyje: www.abudhabidesertchallenge.com

Neseniai startavo ir B.Vanago interneto tinklapis, skirtas jo ir S.Jurgelėno dalyvavimui pasaulio ralio maratonų čempionate. Be naujienų, nuotraukų ir video galerijos, jame yra ir ekipažo tinklaraštis. Tinklapio adresas: www.benediktasvanagas.lt

www.auto-bild.lt