Kinijos autorinka augo 55 proc.

Vasarį Kinijoje buvo parduota 943,9 tūkst. naujų lengvųjų automobilių, o tai yra 55 proc. daugiau, negu per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Tačiau, kaip praneša Reuters, vasario pardavimai buvo beveik trečdaliu menkesni už sausio mėnesio pardavimus, kuomet Kinijos rinkoje buvo parduota 1,32 milijono automobilių.

Ekspertų nuomone, vasario mėnesio pardavimų mažėjimą lėmė ilgos šventinės išeiginės, mat Kinijoje nuo vasario 14 dienos beveik savaitę buvo Naujametinės atostogos.

Stambiausias Kinijos automobilių gamintojas – SAIC Motors, gaminantis automobilius kartu su GM koncernu, vasarį pardavė 248 tūkst. mašinų, pagerinęs savo rodiklius palyginus su praėjusiais metais beveik 46 proc.  Dauguma užsienio kompanijų šioje rinkoje taip pat patyrė pelną: GM padidino savo pardavimus 51 procentu, „Ford“ – 37,5, o „Toyota“, išgyvenanti skandalą JAV ir Europos rinkose, pardavė 30 proc. daugiau automobilių negu praėjusiais metais.

Analitikų nuomone, iki 2010 metų galo rinkos augimas sulėtės, ir metiniai pardavimai palyginus su praėjusiais metais, išaugs tik 10 proc.  Priminsime, kad 2009 metais Kinijos automobilių rinka tapo didžiausia pasaulyje – pardavimai čia perkopė 13,5 milijono mašinų.

www.auto-bild.lt

Info: auto.ru