Pasirodys serijinis hibridinis „Mersas“

„Mercedes-Benz“ kompanija iki šių metų galo planuoja pradėti masinę hibridinio E klasės sedano E300 BlueTec Hybrid gamybą. Tikimasi, kad tai bus pirmasis serijinis dyzelinis-elektrinis hibridinis automobilis pasaulyje, rašoma kompanijos pranešime. 

Naujasis automobilis turės 2.2 litrų turbodyzelinį variklį su dviem modelio E250 CDI turbinomis, kuris išvystys 204 AG ir elektros variklį, kuris padės įprastam varikliui įsibėgėjimo metu, o taip pat atliks generatoriaus vaidmenį (kaupdamas stabdžių energiją) ir starterio vaidmenį (paleisdamas variklį po sustojimo prie šviesoforo ir kamščiuose). Detalios techninės būsimojo hibridinio automobilio charakteristikos kol kas neskelbiamos.

Naujienos debiutas numatomas šį rudenį Paryžiaus automobilių parodoje, o pirkėjus pirmieji automobiliai pasieks kitų metų pradžioje.

Priminsime, kad šiųmetėje Ženevos automobilių parodoje BMW kompanija parodys šio hibridinio E klasės automobilio konkurentą – 5 serijos sedaną, kuriame įmontuota hibridinė sistema, tik su benzininiu varikliu.

www.auto-bild.lt

Foto: Mercedes-Benz