Rusai sukūrė „Porsche Panamera“ tiuningo programą

Rusijos kompanija „Topcar“ sukūrė Porsche Panamera tiuningo programą – vienintelę tokią Rytų Europos teritorijoje.

Dar prieš pasirodant Porsche Panamera, kompanija pristatė pirmuosius automobilio eskizus, aplenkdama savo konkurentus Vokietijoje. Dabar gi jau išleistas pirmasis tiuninguotas egzempliorius ir pasiruošta serijinei tiuninguotų automobilių gamybai.

Automobilis pavadinats Stingray. Automobilio išorėje pakeisti: priekinis buferis, variklio dangtis, sparnai, slenksčiai, galinis buferis.

Priekinis buferis pasikeitė ryškiai, išliko tik LED žibintai. Apatinėje dalyje atsirado anglies pluošto lentynėlė, kuri vizualiai tęsiasi ant slenksčių ir pereina į difuzorių ant galinio buferio. Difuzorius taip pat pagamintas iš anglies pluošto. Be to, galinio buferio šonuose atsirado „nasrai“.

Neapeitas ir interjeras. Salone – pirmaklasė oda „Nappa“ ir anglies pluošto detalės. Porsche Panamera Stingray 50 kilogramų lengvesnis už serijinę versiją. Po savo variklio dangčiu mašina slepia 550 AG variklį.

Stingray pardavimai planuojami ES ir NVS šalyse.

„Topcar“ kompanija nuo 2004 metų užsiima Porsche Cayenne, BMW X6, Bentley automobilių tiuningu. 2007 ir 2008 metais kompanija tapo vienintele Rusijos atstove dalyvavusia didžiausioje Europos tiuningo parodoje „Essen Motor Show“.

www.auto-bild.lt

Info: auto.utro.ru

Foto: Topcar