Šumacheris tapo populiariausiu „Formulės-1“ lenktynininku

Septyniskart pasaulio čempionas Michaelis Šumacheris tapo pačiu populiariausiu „Formulės-1“ lenktynėse dalyvaujančiu lenktynininku, praneša Autosport. Už „Mercedes“ pilotą balsavo 19,5 procento sirgalių.

Už Šumacherį balsavo dvigubai daugiau sirgalių, negu už Fernando Alonso – ispaną palaikė 9,7 proc. sirgalių. Trečioje vietoje su 7,2  procento balsų atsidūrė Kimi Raikonenas, palikęs čempionatą po praėjusio sezono. Ketvirtąją vietą užėmė Liuisas Hamiltonas ir Robertas Kubica.

Tarp komandų populiariausia tradiciškai tapo „Ferrari“ – ją palaiko daugiau kaip 30 procentų sirgalių. Ji aplenkė „McLaren“ (19,1 proc.) ir „Brawn/Mercedes“ (10,01 proc.).

Pačiu populiariausiu „Formulės-1“ etapu pripažintas Monako Gran-pri – už jį balsavo 52 proc. apklausos dalyvių. Po to seka Italijos Gran-pri (50,6 proc.), Didžiosios Britanijos (42,9 proc.) ir Vokietijos (28,8 procento). Būtent šiose šalyse gyvena didžioji „Formulės-1“ sirgalių dalis.

Apklausą atliko „Formulės-1“ komandų asociacija (FOTA) ir pasaulio čempionato administracija (FOM). Per kelias savaites apklausoje sudalyvavo daugiau kaip 90 tūkst. sirgalių iš 180 pasaulio šalių.

Daugelis apklausos dalyvių pasisakė už taškų skaičiavimo sistemos pakeitimus (44,9 proc.), taip pat daugelis palaikė čempionato teletransliacijas HD formatu (65,7 proc.) bei tiesioginį transliavimą internete (52,4 proc.).

www.auto-bild.lt