Brazilija aplenks Vokietiją

2010 metais Brazilija gali aplenkti Vokietiją pagal parduotų automobilių skaičių ir užimti ketvirtąją vietą didžiausių automobilių rinkų reitinge, prognozuoja agentūra Bloomberg.

Specialistai Brazilijos rinką vertina kaip jauną ir greitai augančią. 2009 metų duomenimis, šioje šalyje buvo parduota 3,1 milijono automobilių, o 2010 metais prognozuojama parduoti 3,4 milijono automobilių. Tuo tarpu Vokietijoje pastebimi pardavimų kritimai. 2009 metais Vokietijoje buvo parduota keturi milijonai automobilių, tačiau šiemet prognozuojama, kad šioje rinkoje bus realizuota tik trys milijonai mašimų.

2010 kovą Brazilijoje buvo parduota 274,5 tūkstančiai automobilių – 28 procentais daugiau, negu per tą patį praėjusių metų mėnesį.

Analitikų nuomone, Brazilijos rinkos kilimą lemia efektyvi kreditų sistema. Jei prieš du metus už automobilį būtų tekę primokėti 37 procentus jo kainos, o maksimalus kredito terminas buvo tik 36 mėnesiai, dabar sąlygos tapo palankesnėmis: tik 25 proc. daugiau automobilio kainos ir 80 mėnesių kredito terminas. Vartotojų, galinčių pasinaudoti kreditais kiekis išaugo nuo 10 iki 16 procentų. Šiuo metu Brazilijoje yra 206 mln. gyventojų.

2009 metų duomenimis, didžiausia automobilių rinka buvo Kinija, kur buvo parduota 13,5 mln. mašinų. Antroje ir trečioje vietoje yra JAV ir Japonija su atitinkamais 10,4 milijono ir 4,6 milijono automobilių pardavimais. Vokietija užėmė ketvirtąją vietą ir tapo Europos rinkų lydere.

www.auto-bild.lt