Į „Infiniti“ montuos vokiškus variklius

„Renault-Nissan“ aljansas ir „Daimler“ koncernas savo susitarimo rėmuose planuoja apsikeisti benzininiais ir dyzeliniais varikliais. Tai leis Vokietijos gamintojui naudoti prancūzų-japonų aljanso variklius kompaktiniams automobiliams, o kitai šaliai padės racionalizuoti savo pačių pajėgumus. Apie tai kalbama bendrame abiejų automobilių gamintojų pranešime.

Pagal susitarimą, Infiniti automobiliuose planuojama naudoti keturių ir šešių cilindrų benzininius ir dyzelinius „Daimler“ koncerno variklius, o Mercedes-Benz automobiliuose trijų ir keturių cilindrų „Renault-Nissan“ aljanso variklius.

Be to, komerciniam automobiliui Mercedes-Benz Vito prancūzų-japonų grupė tieks nedidelės apimties dyzelinius variklius ir pavarų dėžes. „Renault-Nissan“, savo ruožtu, galės savo gamyklose gaminti naują komercinį „Mersedesą“, kuris rinkoje pasirodys 2012 metais.

Susitarimo partnerės kurs ir gamins naujus benzininius ir dyzelinius automobilius, kurie bus naudojami masiniuose mažalitražiniuose automobiliuose.

Apie „Daimler-Renault-Nissan“ aljanso susikūrimą buvo paskelbta trečiadienį, balandžio 7-ąją. Partnerės apsikeis 3,1 proc. akcijų paketais: „Renault“ ir „Nissan“ gaus po 1,55 procento „Daimler“ akcijų, o Vokietijos gamintojas – 3,1 proc. prancūzų-japonų aljanso akcijų.

www.auto-bild.lt