Pristatytas sportinio universalo prototipas

„Mercedes-Benz“ kompanija Pekino automobilių parodoje pristatė sportinio universalo prototipą – automobilį, kurio kėbulas yra „shooting brake“ tipo. Jei automobilis būtų pradėtas gaminti masiškai, jis galėtų konkuruoti su 5 serijos BMW GT ir „Audi“ naujiena Audi A7.

Mercedes-Benz Shooting Break Concept yra šiek tiek didesnis už E klasės universalą: jo ilgis yra 4,96 metro, plotis – 1,95 metro, o aukštis – 1,44 metro. Naujienos dizainas yra naujas firminis – būtent taip turėtų atrodyti ir naujas keturių durų kupe Mercedes-Benz CLS, kuris šiuo metu ruošiamas pristatymui.

Mercedes-Benz Shooting Break interjeras skiriasi nuo E klasės universalo – naujienos salonas ryškiai padalytas į dvi dalis naujos centrinės konsolės pagalba, yra ir stiklinis panoraminis stogas.

Po sportinio universalo koncepto variklio dangčiu yra įmontuotas 3.5 l/V6 variklis su betarpiniu įpurškimu, išvystantis 306 AG ir 370 Nm sukimosi momento. Variklis dirba poroje su septynių pakopų automatine pavara „7G-tronic“ su „start-stop“ funkcija.

Ar automobilis bus gaminamas serijiniu būdu, kol kas nežinoma.

www.auto-bild.lt