Išaiškinti du avarinio testo nugalėtojai

Hyundai Genesis ir E kalsės Mercedes-Benz sedanai avarinio testavimo metu gavo auksčiausius įvertinimus už keleivių saugumą. Avarijas imituojantys testus atliko JAV Kelių saugumo institutas (IIHS). Apie  tai teigiama oficialiame šios organizacijos pranešime spaudai.

Ekspertai atliko du Hyundai Genesis automobilio susidūrimo iš priekio avarijos testus. Po pirmojo bandymo, manekeno galva per saugos oro pagalvę atsitrenkė į vairą, o dėl priekinės konsolės ypatumo, buvo užfiksuoti sužalojimai kojose. Po šių rezultatų, automobilyje buvo padaryti pakeitimai. Antrojo bandymo metu patobulintas Hyundai Genesis gavo maksimalų įvertinimą „gerai“.

Kaip teigia IIHS, patobulinimai atlikti Genesis modeliuose, kurie leidžiami nuo 2008 metų lapkričio.

E klasės Mercedes-Benz avarinio susidūrimo iš priekio metu, iš specialistų negavo jokių ypatingų pastabų. Abi mašinos gavo maksimalius įvertinimus avarijos imitavime iš šono, iš galo, apsiverčiant. Abu bandomieji automobiliai yra aprūpinti stabilumo sistema, o tai yra būtina, kad gauti „Top Safety Pick“ apdovanojimą.

Avarinis testas iš priekio yra vykdomas esant 65 km/h greičiui, šonimis – 50 km/h, iš galo – 32 km/h. Paskutiniuoju atveju į stovintį automobilį įsirėžia specialus judantis barjeras.

www.auto-bild.lt