„Ford“ pirmauja tarp „Flexifuel“ gamintojų

„Ford“ pirmauja Europoje tarp gamintojų, siūlančių „Flexifuel“ automobilius bei siūlo tokias modelių versijas 17 Europos rinkų, rašoma pranešime. Per metus „Ford“ Europoje parduoda apie 20 000 „Flexifuel“ modelių. Šiandien „Ford Flexifuel“ gamą  sudaro Ford Focus, Ford C-MAX, Ford Mondeo, Ford S-MAX bei Ford Galaxy.  Tai viena plačiausių „Flexifuel“ modelių gamų.

Bioetanolio naudojimas ir „Ford Flexifuel” technologijos leidžia sumažinti CO2 emisiją nuo 30 iki 80 procentų viso automobilio eksploatavimo laikotarpiu.  Tuo pačiu, ši sistema nesumažina automobilio techninių galimybių ar vairavimo kokybės.

Degalus E85 sudaro 85 proc. bioetanolio ir 15 proc. benzino. Automobiliai yra pritaikyti važiuoti tiek varomi gryno benzino, tiek E85 mišinio.

Keturi esminiai įprasto benzininio variklio pakeitimai, kad automobilis galėtų važiuoti varomas bioetanoliu E85: vožtuvų lizdai pagaminti iš ypač atsparios medžiagos, kuro sudedamosios dalys yra atsparios bioetanoliui, kuro siurbliai ir purkštukai yra labiau išsiplečiantys (palyginti su įrengtais standartiniuose varikliuose), kad susidorotų su didesniais degalų srautais ir variklio valdymo modulis yra aprūpintas kintamos uždegimo kontrolės sistemos, kuri automatiškai prisitaiko prie bioetanolio ir benzino, esančio degalų bake santykio.

Lietuvoje populiariausios markės benzino A95 kainoms šoktelėjus virš 4 Lt už litrą, alternatyvūs degalai  bioetanolis tekainuoja 2,95 Lt už litrą.  Prabangios komplektacijos Ford Focus Flexifuel Lietuvoje kainuoja 65 181 Lt, Ford Mondeo Flexifuel – 69 950 Lt.

„Ford“ automobilių gamoje taip pat yra „ECOnetic“ modelių linija, pasižyminti itin maža CO2 emisija. Pavyzdžiui, Ford Focus ECOnetic į aplinką išmeta tik 99 g/km anglies dvideginio.

www.auto-bild.lt

Šaltinis: Inchcape Motors