Lenkijoje – „Ferrari 458 Italia“ avarija

Lenkijoje, Vroclavo mieste, į avariją pateko sportinis automobilis Ferrari 458 Italia. Tai pirmoji šio modelio automobilio avarija, įvykusi viešojo naudojimo trasoje, rašo portalas Wrecked Exotics.

Įvykio liudininkų teigimu, kelių eismo įvykis įvyko dėl sportinio automobilio vairuotojo kaltės. Automobilis važiavo 100 km/h greičiu, nors maksimalus greitis tame kelyje buvo leidžiamas tik 50 km/h. Išvažiuodamas į sankryžą, automobilio vairuotojas nepastebėjo į kairę (Ferrari link) sukančio autobusiuko. „Ferario“ vairuotojas, norėdamas išvengti susidūrimo, pasuko į kairę ir susidūrė su automobiliu Volkswagen Bora.

Kaip vėliau pranešė policininkai, Ferrari 458 Italia buvo registruotas Australijoje, o už jo vairo sėdėjo 20 metų jaunuolis.

Superautomobilyje montuojamas 570 AG, 4.5 litrų tūrio, V8 variklis su betarpišku kuro įpurškimu ir septynių pakopų automatinė pavara su dviguba sankaba. Nuo nulio iki šimto kilometrų per valandą automobilis įsibėgėja per 3,4 sekundes. Maksimalus jo greitis – 320 km/h.

www.auto-bild.lt

Foto: wreckedexotics.com