„Statoil“ atidaro degalinę Kryžkalnyje

Mažmeninės prekybos naftos produktais bendrovė „Lietuva Statoil“ atidaro degalinę dviejų respublikinės svarbos kelių sankryžoje – Kryžkalnyje. Ši degalinė bus patogi keliaujantiems iš Klaipėdos į Kauną, rašoma pranešime.

„Šis magistralės centras buvo mūsų prioritetinė degalinių tinklo plėtros kryptis. Kryžkalnyje susikerta dvi šalies kelių arterijos: magistralės Kaunas-Klaipėda ir Ryga-Karaliaučius, tad vienoje intensyviausio eismo vietų Lietuvoje įrengta degalinė orientuojama į tranzitu vykstančio krovininio transporto vairuotojus, taip pat į keliaujančius iš pajūrio“, – sako Morten Christensen, UAB „Lietuva Statoil“ generalinis direktorius.

Pasak M. Christensen, ši pusiaukelėje tarp Kauno ir Klaipėdos esanti „Statoil“ degalinė yra pirmoji Raseinių rajone, todėl ji bus patogi ir aplinkinių miestų – Raseinių, Tauragės, Kelmės, Šilalės – gyventojams. „Įsikurdami naujoje vietoje, taip pat užtikrinsime rūpestį aplinkosauga, aukštos kokybės aptarnavimą kaip ir visose mūsų degalinėse“, – pažymi  M. Christensen.

Naujoji „Statoil“ degalinė Kryžkalnyje įrengta pagal tradicinę greitkelio degalinės koncepciją. Jos teritorijoje įrengta atskira aikštelė krovininiam transportui ir autobusams, kur vairuotojai galės sustoti ir pailsėti. Dyzelino kolonėlės lengviesiems automobiliams ir sunkiajam transportui bus įrengtos atskirai Degalinėje veiks oro pompos padangoms prisipūsti. Autobusų ir sunkvežimių vairuotojai galės įsigyti kelių vinječių ir susimokėti kelių mokestį. Šioje degalinėje, atsižvelgiant į numatomą klientų srautą, suplanuotas didesnis nei kitose degalinėse patalpų plotas tualetams.

Degalinėje bus prekiaujama benzinu, dyzelinu ir suskystintomis dujomis. 95 ir 98 markės benzinas bus parduodamas su „Statoil“ priedais „Ultima“, saugančiais variklį, ir gerinančiais išmetamųjų dujų sudėtį,  o dyzelinas „D fortis“ – su naujos kartos priedais,  suteikiančiais varikliui papildomą apsaugą, mažinančiais kuro sąnaudas ir todėl tausojančiais aplinką.

Pakeliui vykstantieji moderniai įrengtoje parduotuvėje visą parą galės įsigyti karšto maisto, būtinosios reikmės maisto produktų, automobilio priežiūros bei pirmojo būtinumo prekių. Joje taip pat yra poilsio vieta su staliuku, kur galima bus išgerti kavos ir užkąsti gaminių iš greito maisto pasiūlymų – dešrainių su skirtingų skonių dešrelėmis, karštų bei šaltų sumuštinių.

Tai 72-oji „Lietuva Statoil“ degalinė Lietuvoje. Bendrovė pernai ir šiemet tęsia numatytą degalinių tinklo plėtrą. Bendrovės vadovo M. Christensen teigimu, į magistralėse esančias degalines užsuka bene daugiausia vairuotojų, tad tikimasi, kad ši degalinė bus viena bendrovės sėkmingiausių.

www.auto-bild.lt