BMW naujai išranda mažą automobilį

Dvivietis Project i

Kas pagamino pirmąjį automobilį ? G.Daimleris ir K.Bencas. Kada ? 1886 metais. Tai žino kiekvienas. Na, beveik kiekvienas. O šiandien BMW ateina ir pareiškia “Daugeliu aspektų mes naujai išradome automobilį”.
Net jeigu tai skamba kiek perdėtai, BMW iš tikrųjų žengė į visiškai naują sau teritoriją. Kalba eina apie naują BMW elektrinio automobilio projektą – Project i. “Tikslas yra sukurti lengvą (950 kg) automobilį ir būti efektyvesniems nei kiti gamintojai”, sako kūrėjai.

Naujojo modelio kėbulas vietoje plieno padarytas iš anglies pluošto – BMW investavo į jo gamybą Šiaurės Amerikoje. Gamykloje Leipcige planuojama surinkinėti iki 150000 automobilių per metus. Numatomi tokie variantai:
– 3-jų durų keturvietis, maždaug 4 m ilgio, gamybos pradžia 2013 m.
– 3-jų durų dvivietis, apie 3,3 m ilgio,  gamybos pradžia 2015 m.
– 5-ių durų penkiavietis, apie 4,2 m ilgio, gamybos pradžia 2017 m.

Pirmasis variantas, pavadintas Megacity, bus parodytas 2011 metais Frankfurto parodoje.

Bazinis modelis turėtų būti aprūpintas tik elektriniu varikliu ir ličio jonų akumuliatoriais. Tai turėtų užtikrinti maždaug 100 AG galią ir 150-200 km ridą. Vidutinis variantas turės didesnę, apie  450 km ridą užtikrinantį hibridinį variklį, geriausia versija dar ir energiją regeneruojančią stabdžių sistemą. Tiek variklis, tiek varantieji ratai numatomi užpakalyje.

www.auto-bild.lt