Jaunieji kartingo talentai grumsis BMW Formulė Mini varžybose

Pirmąsyk Lietuvos kartingų sporto storijoje startuosianti šešių etapų kartingo lenktynių serija, skirta 7-12 metų vaikams, vadinsis BMW Formulė Mini. Ilgalaikę sutartį dėl bendradarbiavimo remiant vaikų kartingo lentynes pasirašė organizatorius „Promo Sportas“ ir BMW įgaliota atstovė Lietuvoje UAB „Krasta auto“.

„Mums labai svarbus jaunųjų talentų ugdymas ir mes džiaugiamės, galėdami prisidėti prie jų karjeros starto. BMW visuomet tapatinama su pačio aukščiausio lygio automobiliais ir automobilių sportu. Daugelis dabartinių Formulės 1 pilotų, kelią į aukštumas pradėjo jau daug metų vykstančiamę Formulės BMW čempionate“,- sakė „Krasta auto“ vadovė Asta Bagdonavičienė.

BMW prisidės prie BMW Formulės Mini treniruočių ir lenktynių proceso optimizavimo, padės sudaryti geresnes darbo ir poilsio sąlygas lenktynininkams, įsteigs prizus.

Pasak BMW Formulės Mini organizatoriaus Dariaus Jonušio, BMW ir „Krasta auto“ yra pirmieji automobilių gamintojų atstovai, atkreipę dėmesį į pačius mažiausius lenktynininkus.

„Esame tikri, kad ši iniciatyva bus puiki Lietuvos autosporto atgimimo pradžia. Daugelis pamena prieš 12 metų Lietuvoje vykusias BMW taurės lenktynes, sulaukusias milžiniško susidomėjimo. Tikimės, kad ir BMW Formulė Mini dar daugiau vaikų pastūmės užsiimti kartingo sportu, lenktynių trasose atsiras daugiau šurmulio, o keliuose – daugiau gerų vairuotojų“,- kalbėjo Darius Jonušis

BMW Formulė Mini skirta 7-12 metų sportininkams. Čia varžomasi vienoda technika, visiems dalyviams teikiančia absoliučiai vienodas galimybes. Kartu su šalies kartingo čempionatu vyksiančiuose 6 etapuose BMW Formulės Mini dalyviai varžysis vienodais Italijoje pagamintais kartingais. Vaikus kartingo sporto paslapčių moko ne tik pagrindinis treneris Tadas Vaitkevičius, bet ir didžiausios dabartinės Lietuvos automobilių sporto žvaigždės – Kazimieras Vasiliauskas bei Jonas Gelžinis.

Vienam dalyviui sezonas BMW Formulės Mini Lietuvos taurėje atsiena 9990 litų (plius PVM). Jaunasis lenktynininkas aprūpinamas ne tik kartu, bet ir degalais, tepalais, padangomis, kurių per sezoną prireiks ne vieno komplekto, ir kitais atributais. Jei iškils būtinybė naudoti atsarginį variklį ar važiuoklę, tai irgi ne sportininko tėvų rūpestis.

Organizatoriai rūpinasi ne tik visų BMW Formulės Mini technikos parengimu varžyboms ir treniruotėms, technikos transportavimu į lenktynių trasas, bet ir jaunųjų sportininkų teoriniu mokymu bei praktinėmis treniruotėmis, o mechanikai visada pasirengę pašalinti bet kokius gedimus.

Pirmosios BMW Formulės Mini lenktynės įvyks jau šį šeštadienį „Plytinės“ kartodrome, Vilniuje.

www.auto-bild.lt

„Promo Sportas“ nuotrauka